2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Špenát

Název Množství a jednotka
listový špenát 500 g
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
máslo 50 g
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený nadrobno) listový špenát a zalijeme 1/4 l vody. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a povaříme. Zvlášť si připravíme na zbytku másla jíšku, zředíme vodou a vlijeme do špenátu. Dochutíme utřeným česnekem. Podáváme s brambory, bramborovým knedlíkem, volským okem, vařeným hovězím masem nebo s vepřovými výpečky.


 


RECEPTY

Kozí brada

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

RECEPTY

Tarte Tatin - Obrácený jablečný koláč

Postup: Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na osminky. Do pánve... zobrazit recept

RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Brusinkové marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...